Londýnská ladovská zima

Lámal jsem si hlavu o čem bych vám po dlouhé době napsal, až to najednou přišlo shůry.

Citace ze serveru bbc.co.uk:
South-east England has been hit by the heaviest snow in 18 years, causing trains and buses to be cancelled, and airports and schools to be closed.
Parts of London may see a foot (30cm) of snow, while the Pennines and parts of the north may see 20 inches (50cm).

Dnešní den se nedal nazvat pracovním. Velká většina lidí se ani nepokoušela do práce či školy dostat. Děti samozřejmě řádily ve sněhu a stavěly sněhuláky, mnohé z nich viděly sníh poprvé v takovém množství. Starší fotili zasněžené londýnské ikony jako např. telefonní budky a krásy zimní přírody, které dnes stály opravdu zato. Místní malíř si nemohl nechat ujít příležitost a v té zimě a vánici co celý den byla maloval starý, rádoby viktoriánský, most přes Temži pod sněhem.

Městská doprava úplně zkolabovala. Že nejezdí autobusy je pochopitelné, ale proč nefunguje velká část linek metra mi jasné není.

Nakonec ale i já jsem byl dnes „chicken“, nechal bicykl odpočívat a šel do práce pěšky. Hezky to pod nohama křupalo.

One Response to “Londýnská ladovská zima”

  1. Jita napsal:

    V Londyne rekordni snih, v Oklahome rekordni ledove boure nasledovane rekordnim oteplenim. Teplota -3C a 4cm ledu stacily na 3denni totalni kolaps dopravy a celostatni vypadky proudu. Po 3 dnech doby „ledove“, skok na 22C behem jedineho dne….svet se zblaznil 🙂

Leave a Reply